Extra materialen bij de serie 30 dagen met Ester

 

 

 

Op deze pagina tref je extra materialen aan die je kunt gebruiken voor verdieping of als aanvulling bij de meditatieserie over het bijbelboek Ester. We willen je uitnodigen om in dit bijbelboek te duiken en te ontdekken wat God door dit verhaal tegen jou wil zeggen. We wensen je daarbij wijsheid en de leiding van zijn Geest toe!

 

Ken of heb jij mooi materiaal over Ester? Tip ons (info@opkijken.nl) en help zo mee om dit dossier verder te vullen. Alvast hartelijke bedankt!

 

 

Puzzels

Speciaal voor deze serie heeft Liesbeth een vakantieboekje gemaakt met puzzels die passen bij de meditaties. Je kunt het boekje in geheel printen en telkens een pagina toevoegen in een map. Aan het eind hebben de kinderen het hele bijbelboek door gepuzzeld!

 

Klik hier om naar de puzzels te gaan.

 

 

Bijbelstudiemagazine WegWijs, themanummer Ester

Dit magazine is ter beschikking gesteld door het Steunpunt Bijbelstudie. Geregistreerde abonnees kunnen nummers van WegWijs gratis downloaden uit het archief. Registreer je hier.

 

 

Download hier het document als pdf om te printen (WegWijs-Ester.pdf)

 

 

 

Bijbelstudie/webApp

In onze bijbelstudie/webApp vind je een bijbelstudie over Ester. Met o.a.: bijbelteksten, gesprekspunten, verdiepingsmateriaal, aandachtspunten voor de gespreksleider, multimediaalmateriaal en handvatten voor de praktijk.

 

Klik hier en scroll omlaag naar ‘Ester’.

 

 

 

Bijbelstudie door Henk Stoorvogel over de grote lijn van het bijbelboek

 

 

 

 

Filmpje behorend bij de bijbelstudiemethode OPEN (zie ontdekkendbijbellezen.nl)

 

 

 

Voor de kinderen – Elly en de Wiebelwagen

 

 

 

Voor de kinderen – Ester, het verhaal met tekeningen

 

 

 

Voor de kinderen – Knutsels

Op Pinterest kun je veel leuke verwerkingen en DIY-ideetjes vinden over koningin Esther. Knutsel bijvoorbeeld een prachtige kroon of een scepter, maak een koningin Esther aankleedpop of een mooie kleurplaat.

 

Klik hier voor knutsels en ideeën.

 

 

Film – The book of Esther (verkrijgbaar bij Neema)