Links naar andere Bijbelstudies

Op deze pagina hebben we een aantal sites voor u uitgezocht met divers bijbelstudiemateriaal. Via onderstaande links gaat u rechtstreeks naar de betreffende sites. U zult begrijpen dat de webredactie van Opkijken.nl niet verantwoordelijk kan gehouden worden voor de inhoud van deze sites. Toch willen we deze sites bij u onder de aandacht brengen omdat ze de moeite waard zijn er kennis van te hebben.

 

Jezus ontdekkenjezusontdekken
Dominee Jos Douma schreef een drieluik van boeken over Jezus.  De site geeft materiaal en methodes voor verdere studie en gesprek over deze boeken. Geschikt voor iedereen die meer wil leren leven als discipel van Jezus!

 

HGJB geloofsvragenHGJB
We hebben allemaal onze vragen over het geloof, over ons persoonlijke leven of over andere dingen die ons kunnen bezighouden. Op deze website vind je artikelen die je op weg willen helpen als je op zoek bent naar antwoorden.

 

Basic bijbelbasicbijbel
De BasicBijbel is een bijbel in makkelijk Nederlands, geschreven door J.Kleyn. Hij is bedoeld voor iedereen die de bijbel liever wat makkelijker heeft. Door de woordkeus is hij heel geschikt voor beginnende bijbellezers. En door de korte zinnen en korte woorden is hij ook goed te lezen door mensen die lezen moeilijk vinden, bijvoorbeeld vanwege dyslexie.

 

Open doors – bijbelstudiesopendoors
Vervolging. Volharden in geloof. Ontferming. Strijd. De Bijbel biedt veel lessen over het thema van vervolging, tegenstand en volharden. Deze Bijbelstudies geven onderwijs en handvatten over deze thema’s en meer.

 

Tijd met Jezustijdmetjezus
Op deze website verschijnt elke werkdag (dus vijf dagen per week) een korte meditatie. Deze meditaties worden geschreven door Jos Douma, voorganger van de Plantagekerk in Zwolle en auteur. Ga voor een nadere kennismaking naar: www.josdouma.nl

 

kroongetuigenMeer over de kroongetuigen
Deze website biedt materiaal voor Bijbelstudie, persoonlijk of in groepsverband. De Bijbelstudies zijn compact en geven veel tekstverwijzingen voor zelfstudie. Bij iedere Bijbelstudie kan een audio beluisterd worden, waarin de stof breder wordt behandeld. De teksten zijn geschreven door prof. dr. Jakob van Bruggen.

 

logoBSBSteunpunt Bijbelstudie
Gemeenteschetsen van Steunpunt Bijbelstudie zijn bedoeld ter ondersteuning van de bijbelstudie in breed verband in de gemeente. Elke gemeenteschets heeft een eigen thema dat geschikt is voor bespreking in groepen van jeugd en volwassenen samen. Samenvattingen zijn opgenomen.